Anbefalinger:

Lars Muhl - forfatter, komponist, terapeut og foredragsholder.
Tinne Stender og jeg har arbejdet sammen i fire år. Hun er en af landets ypperste Alexander-terapeuter, hvilket jeg selv har nydt godt af. Derforuden besidder hun nogle efterhånden meget sjældne menneskelige egenskaber som nærvær og empati.
Sidst men ikke mindst er Tinne et musisk menneske, som både er i stand til at læse fra bladet og improvisere, når det gælder omgang med andre mennesker.
Hendes indlevelsesevne og intuition er unik.
Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste.
Lars Muhl

Anette Søgaard Jensen - Soloklarinetist i Aalborg Symfoniorkester og Copenhagen Chamber Orchestra.
Lærer ved Nordjysk Musikkonservatorium.
Med største glæde giver jeg hermed Alexanderteknik, Tinne Stender og hendes undervisning min varmeste anbefaling.
Det kendskab til spænding/afspænding, musklernes indbyrdes funktioner og kropsholdning, som jeg gennem Tinne Stender har fået både ved enkelt- og hold lektioner, har løst de fysiske belastningsproblemer, der forårsages af mit arbejde som blæser i et symfoniorkester, og dermed givet mig langt større kunstnerisk frihed og ikke mindst generelt større velvære. Til orientering kan nævnes, at jeg har prøvet diverse andre former for træning og behandling gennem flere år.
Tinne Stender har en fantastisk formidlingsevne, og hendes engagement i og forståelse for musikeres specielle vilkår er at uvurderlig værdi.
Hun tager altid udgangspunkt i den enkeltes situation, lytter og forstår at motivere til en aktiv medindsats.
Jeg ville ønske, at alle musikuddannelser inddrog Alexanderteknik som en selvfølgelig del. Masser af de problemer, jeg har haft og som de fleste musikere får, kunne undgås ved kendskab til og opmærksomhed på, hvordan man bruger sig selv og hvordan man fremtræder.
Tinne Stenders undervisning burde så mange som muligt få glæde af!
Anette Søgaard Jensen

Helle Sørensen - Solo cellist i Radio Underholdnings Orkestret.
"Min "sygehistorie" startede for 13 år siden.
Højre skulder sagde pludselig stop, og jeg måtte langtidssygemeldes fra mit job som cellist i Radio Underholdnings Orkestret.
Efter en turne rundt i hele systemet, kunne jeg efter 3 måneder starte lige så stille.
Men skulderen blev aldrig god. Jeg gik løbende til forskellige behandlinger, fysioterapi, Mensendieck, healing, kiropraktor, kinesiolog osv. osv. , indtil jeg for et år siden kom i behandling på Bispebjerg hospital.
Efter syv måneders genoptræning var skulderen værre end da jeg startede, og førtidspensionen åndede mig i nakken.
Jeg havde hørt om Tinne fra begejstrede kolleger, og selvom jeg ærlig talt ikke troede på, at hun ville kunne hjælpe mig, fik jeg lavet en aftale med hende.
Efter 5 dage i Aalborg med behandlinger hver dag, kunne jeg ikke kende min krop igen, alt sad forkert sammen; men langsomt tog de voldsomme reaktioner af.
Pga. den store geografiske afstand kunne der gå lidt lang tid mellem mine timer hos Tinne, men når hun var her i København og undervise, fik jeg meget at arbejde videre med selv, og efter ca. 3 måneder skete miraklet - jeg kunne komme hjem fra arbejdet uden smerter!
Men det var jo ikke noget mirakel - det var Tinne.
Det er et fantastisk redskab hun har givet mig, og som sidegevinst er hele oplevelsen af at spille cello blevet så meget bedre.
Så dette er de varmeste anbefalinger jeg kan komme med.
Tinne er en mester på sit felt.
Med venlig hilsen Helle Sørensen"

Marc Johnson - Kontrabassist (USA)
I have been in Denmark as a guest clinician for a week-long workshop with jazz musicians from Denmark and the United States.
I had the great good fortune to meet with Tinne Stender who was there to give instructions in the Alexander Technique.
After only a few sessions I noticed a remarkeble improvement in my ability to relax while preforming music and more importly, an ability to more easily release tension, anytime, anywhere.
I observed this dramatically in other students attending her workshop as well.
Additionally, I felt more energized and alert all week - and amazingly, the absence of some chronic pain in my arm that had been nagging me for years.
I whole-heartedly recommend Ms. Stender´s instructions.
The technique and exercisis she demonstrate should be a part of everyones daily routine.
Sincerely Marc Johnson

Randy Brecker - Trompetist (USA)
While teaching at the "Vallekilde Staevne" I had the pleasure of meeting Tinne Stender and studying til Alexander Technique with her.
She was an excellent teacher and I hope to continue my studies in NYC as a result of her wonderful guidance!
Thank you!
Randy Brecker

John Patitucci - Bassist(USA)
I have been studying Alexander Technique this last week in Vallekilde, Denmark with Tinne Stender.
I came here to teach jazz music and I hvae enjoyed the week so much.
When I came here I was suffering from a back injury that was pretty bad.
Tinne Stender taught me to become more aware og my body mechanics and with the Alexander Technique I have recieved SO MUCH HELP.
Now, my back is feeling much better and I will continue to study the Alexander Technique when I return to my home in New York!
Sincerely John Patitucci

Lennart Ginman - bassist og leder af Dansk Jazzforbunds "Summer Session" stævner.
Som leder af det årlige musikstævne for professionelle, improviserende musikere, Summer Session, vil jeg på det varmeste anbefale Tinne Stender som underviser og udøver af Alexanderteknik.
Tinne har været en fast og meget væsentlig del at stævnerne.
Dels har hun konkret været i stand til at udbedre skader, opstået hos udøvende musikere, og dels er hun en gave i enhver social sammenhæng, hvor hendes menneskekloge og veludviklede sans for social kompetence beriger enhver sammenhæng og spiller effektivt sammen med hendes store faglige kunnen.
Så jeg giver Tinne Stender mine absolut bedste anbefalinger.
Venlig hilsen Lennart Ginman

Maria Laurette Friis - komponist, sanger og musiker.
Jeg har de sidste fire år i træk i forbindelse med Vallekilde Stævnet for professionelle musikere haft fornøjelsen afat modtaget overmåde kvalificeret undervisning og behandling af Tinne Stender.
Som behandler og underviser har Tinne en meget særlig evne, der er tydelig for enhver, der har været i kontakt med hende.
Tinne underviser med autoritet og med en meget præcis formidling, der ikke efterlader nogen tvivl.
Jeg har gennem de seneste fire år oplevet musikere - både lærere og elever - opdage nye sider af deres musikalitet gennem Alexanderteknikken, professionelt formidlet af Tinne Stender.
Mange musikere med et årelangt professionelt virke bag sig, har opdaget nyt land, fået redskaber til at udbedre de gamle skavanker og en helt ny tilgang til kropsbevidsthed. Tinne har for enkelte musikere, inklusiv undertegnede, betydet en mindre revolution på flere punkter.
Jeg vil på det allervarmeste anbefale Tinne Stender, og ønsker at så mange som muligt vil få glæde af hendes ekspertise fremover.
De bedste hilsner Maria Laurette Friis.

Allan Olsen - sanger og sangskriver
I perioden 2000 - 2002 har jeg modtaget undervisning i Alexander teknik hos Tinne Stender. Jeg oplevede i den forbindelse Tinne som en særdeles kvalificeret, inspirerende og grundig lærer.
Tinne spreder i sin undervisning en tryg og konstruktiv atmosfære, der gør det til en fornøjelse at være hendes elev. Jeg giver hermed Tinne Stender mine bedste anbefalinger.
Venlig hilsen Allan Olsen

Tinne Stender - Tlf.: 98 10 23 16 e-mail: tinnestender@gmail.com