Hvem henvender Alexanderteknikken sig til:
Der er mange grunde til at tage lektioner i Alexanderteknik!
Mange mennesker kommer til Alexanderteknik fordi de har fysiske problemer bl.a smerter i muskler og led, ondt i ryggen, spændingshovedpiner, vejrtrækningsproblemer, hofte, knæ eller lændeproblemer, træthed o.a.
Flere og flere læger anbefaler i dag deres patienter at tage lektioner i Alexanderteknik.
Teknikken anvendes desuden af mange udøvende kunstnere - musikere, dansere, skuespillere m.m. De bruger Alexanderteknikken både som et redskab til at fungere fysisk optimalt, i forhold til deres respektive fag, og derved opnå større frihed og kunstnerisk overskud, og som forebyggelse af evt. overanstrengelser af kroppen.
Det sammen gør sig gældende for sportsfolk og elite idrætsudøvere.
Her bruges Alexanderteknikken som et redskab til at lære at bruge sig selv så hensigtsmæssigt som muligt, så alle bevægelser bliver mere harmoniske, mere ubesværede og udført med et minimum af energi, hvilket sætter dem i stand til at forbedre deres sportslige præstationer.
Den voksende bevidsthed om kroppen, og om at krop og sind er tæt forbundet, gør at flere og flere kommer til Alexanderteknik simpelthen for at få det bedre og finde tilbage til den oprindelige balance og harmoni, og opnå større frihed både personligt og i forhold til omverdenen.
Tinne Stender - Tlf.: 98 10 23 16 e-mail: tinnestender@gmail.com